Om Viba IT

Vad är Viba IT?

Viba IT är ett företag som startades hösten 2005. Verksamheten var till en början drift och utveckling av egna webbplatser. Efter ett tag övergick verksamheten till att utföra kunduppdrag. Idag ägs och drivs företaget av mig, Anders Lundgren.

Erfarenheter

Jag har genom min utbildning vid Luleå Tekniska Universitet goda kunskaper i mjukvaruutveckling samt planering och projektering av utveckling. På den praktiska sidan har jag varit projektledare för en grupp på sju utvecklare i ett samarbete mellan LTU och Ericsson Research i Luleå.

Genom min anställning som datatekniker på SCA Packaging i Munksund, Piteå, har jag fått en god inblick i större företags problem med en bred flora av applikationer. Arbetsuppgifterna har inkluderat utveckling av applikationer med avsikt att köras i intranätet som ska ersätta föråldrade applikationer. Allt från enkla rumsbokningar och kalendrar till integration med system för passerkort och kortläsare. Övriga uppgifter har varit användarsupport och självständigt arbete som t.ex. ansvar för, och kontroll av, företagets kontinuerliga backup.

Genom uppdrag i Viba IT finns erfarenheter av integrering av ett flertal webbutiker för att effektivisera det administrativa arbetet en butik genererar, kund-, produkt- och fakturahantering samt hantering av beställningar.
Vid sidan av kunduppdrag utvecklar Viba IT egna webbplatser i PHP med MySQL som databas. I dessa fall utvecklas allt från klientsidan (HTML, CSS, JavaScript, Ajax) till serversidan (PHP, MySQL, MSSQL) av oss själva. Webbplatserna körs på våra egna servrar som vi även administrerar.
Viba IT har även genom åren installerat och arbetat med ett flertal CMS-system, t.ex. Typo3, Drupal, Joomla och Wordpress. Även viss tid för utveckling av projekt släppta som Open Source har funnits.

Jag har genom mitt arbete inom Viba IT väldigt goda kunskaper inom PHP och MySQL tillsammans med olika Ajax-ramverk samt erfarenhet av att köra detta i olika miljöer. Från tiden på SCA har jag lärt känna system och arbetssätt i större företag som hanterar flera hundra användare, det säkerhetstänk och organisation som då blir så viktig.

Vem är Anders Lundgren?

Anders LundgrenJag är en glad norrbottning, född och uppvuxen i en by utanför Piteå, men bor nu mera i Luleå. Intresset för teknik har funnits med från de yngre åren och under tonåren, efter en kort period av mopedfanatism, hamnade fokus på datorer. Jag har alltid varit nyfiken på hur saker och ting fungerar, men framförallt varför de fungerar som de gör.

Musik är ett annat område som ligger mig varmt om hjärtat och då främst 80-talsrock och i synnerhet västkustrock med Toto som favoriter. Jag har ett öppet musiksinne och väljer genre efter humör. Jag är nybliven sambo med Sofia, som studerar till lärare. Vi delar bland annat intresset att laga mat och baka hemma.

Om jag kortfattat ska beskriva min personlighet skulle jag nog säga att jag har lätt för att skratta, humoristisk med glimten i ögat, omtänksam, en god lyssnare, men kan surra rätt bra själv också, tålmodig, nyfiken, flexibel, kan hantera stress och anser mig ha rätt lätt att förstå och lära känna nya människor.

© 2005-2011 Viba IT Handelsbolag - Org.nr: 969713-4444 - Innehar F-skattsedel